Dumitru Huțan - Gânduri la început de an

Dumitru Huțan - Gânduri la început de an

Să-i mulțumim lui Dumnezeu căci am avut un timp aici, potrivit în Casa lui Dumnezeu. Nu este timp mai frumos decât în Casa Domnului. 

Mi-am aduc aminte când eram odată în adunare și aveam copiii mai micuți. Și a venit un frate cu o școală mai bogată să zic așa aici în România, și a văzut copiii cum se joacă aici în adunare și a zis așa: "Ce sănătos este ca un copil să crească în aerul acesta, în mediul bisericesc" . El nu era venit dintr-o familie de credincioși. Dar el așa a constatat: Ce mult contează ca copiii să crească în adunare. Chiar dacă nu pricep ei prea multe lucruri. Dar ei să crească în Casa Domnului - ce mare har este lucrul acesta. Nu toți au avut parte de harul acesta de copii să fie în Casa Domnului. Harul Domnului este felurit. Este un har și acesta că Domnul ne-a chemat pe unii mai târziu la pocăință. Noi trebuie să-l apreciem, și să spunem și la alții de acest har deosebit de-a fi în Casa lui Dumnezeu. 

Să știți că mediul acesta din Casa lui Dumnezeu face bine. Pe linie duhovnicească aerul, acolo unde trăiești, dacă este un mediu sănătos, te face și pe tine sănătos. Dacă stai într-un mediu nesănătos, cum să fii sănătos? De aceea: Ferice de cei ce stau noaptea în Casa Domnului, ferice de cei ce locuiesc în Casa Ta. Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte spunea David aș vrea să locuiesc toată viața în Casa Domnului să mă minunez de Templul Tău cel sfânt. Deci iată, casa Domnului, mediul frățesc, te face sănătos. Pe când dacă vii doar cu porția așa.. cum zice poezia: La biserică mă duc și la Paști și la Crăciun eu sunt omul cel mai bun. Cum să ai o credință bună, sănătoasă? Când partea spirituală e fracționată așa puțin câte puțin. Există și o credință sănătoasă există și o credință bolnavă. Pavel îi spunea lui Timotei: Mustră-i aspru ca să fie sănătoși în credință.

Așa cum scrie: Este bine să fim aici. Să facem trei colibe: Una pentru Tine, una pentru Moise și una pentru Ilie. Dar de ce n-a zis: Și una pentru mine? Când ești în preajma Domnului când ești plin de Duhul lui Dumnezeu, pe tine nu te mai bagi așa mult în seamă. Când veți vedea credincioși că se bagă pe ei prea mult în seamă să știți că ei sunt plini de altceva, nu sunt plini de Duhul lui Dumnezeu. Tot felul de lucruri sunt plini. Dar nu de Duhul lui Dumnezeu. Omul lui Dumnezeu care este în prezența lui Dumnezeu se gândește la altul. Așa ca și o mamă care flămândă fiind ar mânca și ea ceva, dar are copilași și copilașii și ei sunt flămânzi. Care-i mama? Care spune: Stai puțin că-i ora mea de masă! De la ora ... la ora.. așa mi-am programat și stau pe îndelete la masa.. Care mamă judecă așa? Or fi și din acestea,, Dar o mamă sănătoasă gândește la alții. Slăvit să fie Domnul care ne dorește anul acesta plini de Duhul Sfânt!

Am pe inimă să spun și de data asta: A venit un frate și mi-a spus că a avut un vis: cum era în Cer și cum era în Iad. Mi-a spus: Știi cum era în Iad? S-a arătat un cazan mare cu mâncare. Și toți erau în jurul cazanului legați la mână cu ceva lanț. Toți erau legați. Și unora care le era așa de foame încât băga lingura în cazan și voia să o ducă la gură. Dar celălalt din cauza foamei mișca de lanț și toată mâncare se scăpa jos. Și toți se grăbeau să bage lingura în cazan, dar se mișca lanțul și mâncarea cădea pe jos. Dar apoi s-a schimbat imaginea și eram lângă Domnul în Cer. Un vas mare de aur, și toți credincioșii erau legați cu un lanț mare de aur în jurul vasului. Numai că deosebirea față de prima scenă era ca fiecare după ce băga lingura acolo în vasul cu mâncare, și în loc să o ducă la gură la el, o ducea la cel de lângă el. Fiecare dădea la aproapele lui. Și nimeni nu trăgea de lanț. Omul lui Dumnezeu este interesat și de el(bineînțeles), dar și de aproapele lui.Să ne rugăm să fim interesați de aproapele nostru. Să ne placă Casa Domnului. Să fim implicați mai mult în lucrarea lui Dumnezeu.

Are Dumnezeu pregătit har pentru anul acesta. Har felurit. Și căsătorii va îngădui Dumnezeu anul acesta și vindecări și botezuri cu Duhul Sfânt. Eu așa cred după cum au fost înștiințările prin Duhul Sfânt. Și-și va pregăti Domnul Mireasa anul acesta, cum a fost vedenia. În prima parte a fost arătat cum va face Domnul o curățire adică cu ploaie cu foc și cu vântul , se făcea curățirea grădinii lui Dumnezeu, în partea a doua a vedeniei se arăta cum se făcea pregătirea la haina de Mireasă. Pregătirea înseamnă: Daruri, slujbe și lucrări. Ca și cum o mireasă se pregătește de nuntă și se fac ultimele finisări la o rochie de mireasă. Se arăta ca și cum se pregătea Mireasa de probă. Și Mirele se învârtea pe lângă Mireasă și zicea: Mai trebuie aici, mai trebuie aici, la rochie de mireasă. Erau ultimele retușuri la rochia de Mireasă. Eu cred că anul acesta Domnul încă mai lucrează. Mireasa este Biserica Domnului Isus. Să lucrăm dar cu daruri, cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu, câtă vreme este ziuă se merită să lucrăm! Amin. (Pastor: Dumitru Huțan, Betel Câmpina)

Comentarii   

0 # profile 02-11-2018 12:54
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează