Mutarea ambasadei SUA in Ierusalim - mai aproape de realitate?

Watch the video

Mutarea ambasadei SUA in Ierusalim - mai aproape de realitate?

Un eveniment major ar e acela ca presedintele Trump sa mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Recent, a sosit o delegatie din SUA pentru a spune ca presedintele isi va tine angajamentul. Delegatia, condusa de congresmanul Ron DeSantis, a sosit aici pentru a explora posibilitatea mutarii Ambasadei SUA la Ierusalim. Multi oameni credeau ca Trump va face acest lucru din prima zi si, fiindca n-a facut-o, unii au fost dezamagiti. DeSantis a spus ca, desi nu Trump a trimis delegatia, ei ii vor trimite rapoartele.

Am socotit necesar sa venim si sa informam Congresul despre locatia unde ar putea fi amplasata. Trump e in pozitia in care, fie se va tine de promisiune, fie va trebui sa semneze o declaratie de renuntare.

In 1995, Congresul a adoptat tratatul Jerusalem Embassy Act, prin care SUA trebuia sa-si mute ambasada din Tel Aviv la Ierusalim, pe care evreii o considera reala capitala a Israelului. De atunci, fiecare presedinte a semnat declaratii de securitate, pentru a impiedica aceasta mutare. Cea mai recenta, semnata de fostul presedinte Obama, expira in luna mai.

Din cate il cunosc pe presedinte, el e un om de cuvant. Nu cred ca el va semna acea declaratie in aceeasi luna in care evreii sarbatoresc aniversarea de 50 de ani a Ierusalimului.

Grupul a vizitat posibilele locatii ale ambasadei. DeSantis nu s-a intalnit cu liderii palestinieni de data asta, dar bazat pe intalnirile trecute, el afirma ca nu se asteapta la revolte in cazul mutarii ambasadei.

Daca privim la unele legaturi pe care le are tara noastra cu unele state arabe din Golf, de exemplu, care nu sunt de acord cu aceasta idee, vedem ca nu se concentreaza in acest moment pe Ierusalim, ci mai degraba pe Iran si pe alte probleme de securitate.

DeSantis afirma ca ar fi trei mari beneficii in favoarea mutarii ambasadei.

Primul ar fi adevarul. Avem o legatura istorica cu poporul evreu si cu orasul Ierusalim.

El a mai spus ca Ierusalimul e una din cele mai vechi capitale.

Potrivit Bibliei, regele David a facut Ierusalimul capitala poporului evreu, in urma cu 3 000 de ani.

In al doilea rand, cred ca e important ca presedintele sa se tina de angajamentul facut. In al treilea rand, cred ca asta va arata ca America ofera sustinere totala aliatilor sai din Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 171 - 25 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează