Netanyahu: „Educația în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

Netanyahu: „Educația în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

“Obiectivul nostru este să ducem la bun sfârșit o revoluție educațională,” spune Netanyahu. “Această revoluție va fi bazată pe două lucruri: excelență și sionism”, ne informează portalul The Jerusalem Post.

“Excelență și sionism, cu accent pe studiul biblic, este rădăcina unei “revoluții” educaționale pe care guvernul vrea să o producă”, afirmă prim ministrul Benjamin Netanyahu în cadrul unei întâlniri de guvern ținută marți, două zile înainte de începerea noului an școlar.

“Obiectivul nostru este să ducem această revoluție educațională la bun sfârșit,” spune Netanyahu. “Această revoluție va fi bazată pe două lucruri: excelență și sionism.”

Excelența, spune el, pentru a-i face pe copii capabili să-și conștientizeze potențialul; și sionism, bazat pe studiul biblic și pe moștenirea evreilor, pentru a înțelege de ce evreii sunt în Israel.

“Mai întâi de toate, studierea Biblie,” declară el. “Trebuie să depunem un efort major – acesta este temeiul pentru care suntem aici, pentru care ne-am întors aici, pentru care stăm aici.”

În plus, declară el, este important să învățăm despre contribuția evreilor la civilizație, precum și istorie și cunoștințe generale.

“Cunoașterea este un cuvânt critic,” spune el. “Vrem sa o oferim fiecărui copil din Israel, evreu sau nu, religos sau secular. Aceasta este temelia unei noi lumi, temelia unui Israel puternic pe plan mondial.”

În timpul întâlnirii, Ministrul Apărării Avigdor Liberman a pus problema deciziei semnalate de către autoritățile municipale din Tel Aviv de a transforma școala Shevah-Mofet din Sudul Tel Avivului – de care, de pe vremea imigrației din 1990, au beneficiat copiii imigranți vorbitori de limba rusă – într-o școală pentru copiii nomazilor din zonă.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează