Lucrare de slujire in universitati americane, pentru studenții chinezi

Watch the video

Lucrare de slujire in universitati americane, pentru studenții chinezi

Veselie, jocuri, mancare si distractie. Pentru Esther si Mark, serile de vineri reprezinta mai mult decat o masa gratuita la biserica. Ei vin cu un anumit scop. Mii de studenti chinezi vin in Statele Unite pentru studii superioare. Proaspat veniti, multi dintre ei sunt atei declarati, insa unii Il cunosc pe Isus prin lucrarile de slujire din complexul studentesc. Conform unui studiu, in 2015 au fost admisi peste 304.000 chinezi in facultatile si universitatile americane. 12% dintre ei L-au acceptat pe Isus. Li Xiang, student la Universitatea Regent s-a confruntat cu socul cultural dupa ce a ajuns in Virginia Beach.

Li Xiang: Singuratatea a fost inevitabila in cazul meu. Am incercat sa imi ocup timpul, dar tot ma simteam neimplinit. Apoi, intr-o seara de vineri am am fost invitat la cina intr-o biserica. Mi s-a parut ciudat faptul ca oamenii din biserica m-au invitat la o cina uimitoare si au fost foarte prietenosi.

CBN News s-a alaturat unor membri ai Bisericii Chineze Agape si au impartit brosuri intr-un parc din Washington D.C. Scopul lor principal a fost sa-i invite pe studentii straini la biserica.

Muzica contemporana joaca un rol important in lucrarea lor. Unii trecatori au fost impresionati de performanta lor plina de pasiune pentru Isus. Cantaretul Josue Parra intampina cu bucurie colaborarea cu crestinii chinezi din America.

Josue Parra: Ne-am rugat ani de zile pentru o biserica chineza in care sa se predice Evanghelia. Anul acesta, biserica comunitara ne ajuta sa impartasim Evanghelia cu turistii din China care vorbesc doar chineza.

Liderii bisericii sunt de parere ca muzica este una dintre modalitatile de a-i aborda pe studentii straini.

Li Jiang Xiang: Multi studenti mi-au spus ca nu au mai auzit acest gen de muzica. Desi nu Il cunosc pe Isus, stau si asculta muzica in liniste. Le-au placut aceste cantece.

Cu timpul, crestinii au stabilit relatii cu studentii. Astfel, ei au devenit dispusi sa converseze despre credinta si Biblie. Viata studentilor s-a schimbat pentru ca membrii bisericii le-au slujit si i-au ajutat sa inteleaga credinta crestina.

Li Xiang: Nu m-am gandit niciodata la semnificatia cuvantului „pacat”. Citind mai mult despre pacat, am inceput sa am tot mai multe intrebari. Am comparat crestinismul cu alte religii. Cand am ajuns intr-adevar confuz, am incercat sa ma rog, asemenea altor crestini. L-am simtit pe Dumnezeu alaturi de mine si liderii bisericii au inceput sa imi explice mai multe.

Joshua Wang: Scopul acestei lucrari este de a-i ajuta pe studentii chinezi din aceasta generatie sa Il cunoasca pe Isus. Traiesc in SUA si se vor confrunta cu incercari si nesiguranta. Biserica noastra ii ajuta. Vrem sa simta aceeasi iubire pe care am primit-o cu totii de la Isus.

Si sa impartaseasca aceasta iubire si cu altii dupa ce se intorc acasa.

Joshua Wang: Ca Biserica, vrem sa folosim resursele noastre ca sa schimbam tinerii chinezi chiar aici, in SUA. Dumnezeu ne-a dat misiunea sa facem ucenici din toate neamurile, din toate rasele si in toate natiunile.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 646 - 4 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează