Campania 40 de zile pentru viata - O voce pentru cei fara voce!

Watch the video

Campania 40 de zile pentru viata - O voce pentru cei fara voce!

Romania are astazi una dintre cele mai mari rate a avorturilor si a mortalitatii materne din UE – 480 de avorturi la 1000 nasteri si este printre tarile cu cel mai mare numar de adolescente care raman insarcinate. Pentru ca fiecare fiinta umana are dreptul la viata, campania „40 de zile de viata” isi propune sa implice comunitatea in mod activ si pasnic pentru schimbarea mentalitatii gresite in ceea ce priveste viata intrauterina si valoarea vietii unui copil nenascut.

„Aceasta este o campanie care vorbeste despre valori. Ea vrea sa se adreseze opiniei publice si cugetului uman, pentru a-l provoca sa inceapa sa se gandeasca la faptul ca o fiinta este considerata de Dumnezeu ca avand viata din momentul conceptiei, nu doar de la nastere. Campania a fost organizata prin indemnul altei campanii, 40 de zile pentru viata, avand implicarea crestinilor din intreaga lume, indiferent de culoare confesionala. Aceasta campanie a debutat prima oara in Statele Unite ale Americii, venind mai apoi si in Europa. In total sunt implicate 27 de tari si 559 de orase. In Timisoara, acesta e primul an cand are loc capania 40 de zile pentru viata. La Cluj a inceput in urma cu patru ani. Ceea ce m-a atras la aceasta campanie a fost caracterul ei pasnic si pozitiv. Ea nu lupta impotriva cuiva si nu incrimineaza pe nimeni. Oamenii nu participa cu scopul de a deveni foarte critici in ce priveste persoanele aflate de partea cealalta a problemei. Dimpotriva, este o campanie pozitiva. Oamenii sunt pentru, nu impotriva. Ei stau pentru viata copiilor nenascuti, considerand ca ei au dreptul la demnitate si ca ei sunt dintre noi”. A declarat Ghita Alecsei, organizator campania 40 de zile pentru viata, Timisoara.

Manifestarea de la Timisoara este o campanie civica initiata doar in nume personal de crestini de diferite confesiuni din Timisoara si se desfasoara zilnic in fata maternitatii Odobescu.

„La Timisoara, bucuria mea deosebita este faptul ca atunci cand am inceput promovarea acestei campanii am gasit intelegere si deschidere la absolut toate confesiunile. Incepand de la Inaltpreasfintitul Mitropolit al Banatului si Arhiepiscopul Timisoarei Ion Salajanu, care ne-a dat binecuvantarea. In strada au fost si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe. De asemenea, s-au implicat si biesricile grreco-catolice si romano-catolice, impreuna cu tot spectrul evanghelic, indiferent ca acestea fac parte din Alianta Evanghelica sau sunt biserici independente. Toate si-au dat acordul deopotriva si au oameni care participa la acest manifest. Ne-am unit nu pentru a face un ecumenism, ci pentru a promova toti impreuna aceeasi idee. Suntem de aceeasi parte a baricadei cu toti crestinii, in sensul ca toti cunoastem valoarea vietii din momentul conceptiei”. A mai spus Ghita Alecsei, organizator campania 40 de zile pentru viata, Timisoara.

„Sunt aici impreuna cu tineri din biserica Maranata, pentru a declara ca viata este importanta inaintea lui Dumnezeu si ca intotdeauna cei care s-au jertfit pentru noi au fost parintii”. A spus Liviu Sav, pastor Biserica Maranata, Ghiroda.

„Eu respect viata si sunt pentru viata. In opinia mea, omul este om in momentul conceptiei, acesta nu devine om pe parcurs. Dumnezeu apreciaza viata foarte mult si i-a dat o mare semnificatie. Ba mai mult, Domnul Isus Hristos s-a jertfit pe Sine ca noi sa avem viata”. A spus un participant la campania 40 de zile pentru viata, Timisoara.

Campania promoveaza cultura vietii si se deruleaza simultan, in perioada 1 martie – 9 aprilie 2017, atat in Timisoara cat si in alte 559 de orase din 27 de tari.

In tara noastra, campania are loc si la Cluj-Napoca, Bucuresti, Baia Mare si Iasi.

„Pentru prima data in Baia Mare avem parte de acest eveniment, de aceasta campanie 40 de zile pentru viata. Ea este o campanie ce vrea sa promoveze o cultura a vietii. Ca si nationalitate romana putem spune ca suntem deficitari la capitolul educatie. De aceea, promovarea vietii este foarte importanta. Ne bucuram ca oamenii care trec pe langa noi sunt foarte curiosi, se opresc in dreptul nostru si ne pun tot felul de intrebari. Noi credem ca acesti oameni pleaca din locul acesta foarte bine informati. Mesajele pe care le avem vor putea explica mult mai clar ceea ce noi vrem sa promovam in locul acesta. Sunt mesaje care incurajeaza viata si prin care vrem sa venim in ajutorul femeilor si in mod special al adolescentelor”. A marturisit Daniela Ardelean, director Picioruse Little Feet, Baia Mare.

„Este o bucurie pentru noi ca în această zi minunată să putem fi împreună din mai multe culte religioase, adunați cu același scop, cu aceeași viziune și cu aceleași speranțe. Dorim să fim luptători pentru viață, luptători pentru copiii nenăscuți încă”. A mărturisit Emanuel Ardelean, lider campania 40 de zile pentru viață, Baia Mare.

„Considerăm că această inițiativă este importantă, deoarece vine în sprijinul mamelor sau a tinerelor cu probleme de sarcină. Nouă ne pasă de viitorul acestei țări. Știm că sunt cupluri care și-ar dori să aibă un copil și nu pot, ultima lor șansă fiind adopția. În același timp, sunt familii care primesc acest dar de la Dumnezeu și nu îl i-au în considerare. Vrem să credem că cineva poate veni în sprijinul acestora”. A spus un participant la campania 40 de zile pentru viață, Baia Mare.       

stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 662 - 26 martie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează