Coreea de Nord, cel mai periculos loc pentru crestini

Watch the video

Coreea de Nord, cel mai periculos loc pentru crestini

Persecutia crestinilor a luat amploare in 2016 pentru al treilea an consecutiv. Peste 200 de milioane de crestini, adica unul din 12 sunt persecutati. Noua lista a Institutiei Worldwatch de la Open Doors SUA a gasit ca locul cel mai periculos pentru crestini este Coreea de Nord. Insa tarile cele mai periculoase din lume sunt tari musulmane. Credinciosii se confrunta cu tortura, decapitare, viol si pierderea caselor lor. Congresmenul New Jersey-ului, Chris Smith spune ca situatia crestinilor din Irak este disperata. El spune ca guvernul din SUA trebuie sa se implice mai mult.

Chris Smith: Gasesc profund dezamagitor faptul ca administratia Obama a refuzat sa aloce banii din impozite celor cu cele mai mari nevoi.

Open Doors SUA spera ca administratia Trump se va ocupa de problema persecutarii crestinilor in primele 100 de zile de presedintie.

Kristin Wright este directoarea lucrarii Advocacy for Open Doors SUA. Este cu noi in studioul nostru din Washington. Coreea de Nord se afla in top, nu cred ca este surprinzator, nu-i asa?

Kristin Wright: Nu, deloc. De fapt, in ultimii 25 de ani, Coreea de Nord a fost in topul listei Institutiei Worldwatch. Este tara cea mai periculoasa din lume pentru crestini. Aceasta lista, de fapt, include 50 de tari in care persecutia crestinilor este foarte apriga.

Sa vorbim despre victimele genocidului. De ce nu i-a ajutat SUA pe refugiatii crestini, in loc sa-i lase sub persecutia SIIL-ului?

Kristin Wright: Este o intrebare foarte buna. Exista foarte multe provocari cu privire la realocarea crestinilor in lume. Daca te uiti la lista din 2017 intocmita de Open Doors Worldwatch se vede ca islamul radical impulsioneaza persecutia in 35 de tari din 50. Vedem crestini alungati din casele lor nu numai in Irak, dar si in Nigeria, unde Boko Haram si alte grupuri extremiste ii alunga pe crestini din casele lor.

Majoritatea tarilor din topul listei sunt musulmane. Ce poate face lumea sa exercite presiune asupra acestor natiuni ca sa protejeze crestinii?

Kristin Wright: Acum, mai mult ca niciodata, este de o importanta cruciala rugaciunea crestinilor. Este important sa isi aduca aminte de fratii si surorile persecutate. Nadajduiesc ca noua administratie Trump din SUA va lua in serios aceasta problema si se va ocupa de persecutia crestinilor si a altor minoritati crestine si va actiona in mod semnificativ in primele 100 de zile.

Crezi ca vom vedea o schimbare intre modul in care administratia Obama s-a ocupat de problema persecutiei crestinilor si modul de abordare al administratiei Trump ?

Kristin Wright: Am vazut ca administratia Obama s-a facut ca nu vede aceasta problema cruciala, nu numai persecutia crestinilor, dar si a altor minoritati religioase din Orientul Mijlociu. Conform listei intocmite de Open Doors Worldwatch, vedem ca 2016 a fost anul cel mai greu in istoria recenta cu privire la crestinii din lume. A venit timpul sa se treaca la actiune.

Este incredibil. Ce pot face crestinii ca sa ajute, pe langa sustinerea in rugaciune.

Kristin Wright: In primul rand sa se roage. Incurajez telespectatorii sa se informeze. Vizitati site-ul opendoorsusa.org. unde puteti vedea intreaga lista intocmita de Open Doors Worldwatch. Gasiti indicatii cu privire la fiecare tara de pe lista. Puteti semna si o petitie ca sa incurajati aceasta administratie ca sa apere libertatea religioasa din intreaga lume in primele 100 de zile.

Am spus ca Coreea de Nord si unele tari musulmane incalca cel mai mult libertatea religioasa. Mai poti numi si alte tari de pe lista?

Kristin Wright: Bineinteles. Aici, in biroul din Washington D.C. am avut privilegiul sa vorbim cu un pastor intors din Siria. El a venit din Damasc pentru acest eveniment ca sa ne spuna povestea sa, sa vorbeasca despre tragedia prin care a trecut familia si congregatia sa. Siria este una din acele tari pentru care ii incurajez pe telespectatori sa se roage. Nigeria imi este foarte draga. Anul trecut am avut privilegiul sa ma intalnesc cu tatal fetelor Chibok care au fost rapite. In aceasta tara crestinii trec zilnic prin atrocitati teribile. Nigeria se afla pe locul 12 pe lista intocmita de Open Doors Worldwatch.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 654 - 29 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează