Biserica persecutata - situatia critica a crestinilor din teritoriile ocupate de SIIL

Watch the video

Biserica persecutata - situatia critica a crestinilor din teritoriile ocupate de SIIL

Liderii mondiali, autorii de pe linia de front si organizatiile umanitare crestine, au tras semnalul de alarma cu privire la situatia critica a crestinilor din teritoriile ocupate de SIIL.

John Kerry: Gruparea SIIL este responsabila pentru genocidul grupurilor in zonele pe care le controleaza printre care yaziditii, crestinii si musulmanii shia.

Tom Doyle: Auzim ca au loc tot mai multe rastigniri. Auzim ca baieti tineri sunt ucisi.

Johnne Moore: Suntem martorii unei crize care are loc o data la 2.000 de ani. Nu exagerez cand spun ca putem vedea eliminarea crestinismului in locul unde a fost infiintat.

Desi Biserica din Orientul Mijlociu este victima genocidului, unii sunt de parere ca Biserica din Occident ar putea sa se implice mai mult si fie alaturi de ceilalti credinciosi. Activistul crestin Johnnie Moore a lucrat alaturi de personalitati de marca, ca Mark Burnett si Roma Downey pentru a atrage atentia asupra acestei tragedii.

Johnnie Moore: Nu vrem sa vedem, asa cum nu am vrut sa vedem nici Holocaustul, genocidul din Rwanda, din Bosnia sau din Armenia. Nu ne invatam minte. Insa este scandalos si vrednic de dispret faptul ca desi noi, crestinii, suntem cea mai puternica comunitate religioasa din lume, Biserica nu ia atitudine asa cum ar putea.

Unii sunt de parere ca in bisericile americane, cei de la amvon sunt cei care nu trec la actiune si nu cei din banci.

David Barton: In America, cei de la amvon au fost mai tacuti privind aceasta problema decat semenii lor din lume.

Istoricul David Barton a colaborat cu operatorul de sondaje de opinie George Barna si au efectuat un sondaj national in randul crestinilor conservatori. Ei i-au chestionat pe pastori si pe enoriasi cu privire la 22 de subiecte. Pe lista de interese speciale, enoriasii au pus pe locul al doilea persecutia religioasa. 86% dintre enoriasi au dorit mai multe informatii cu privire la acest subiect. Acelasi subiect nici macar nu a aparut pe lista pastorilor ca un posibil subiect despre care sa vorbeasca congregatiei.

David Barton: 86% dintre americanii crestini vor sa afle informatii despre acest subiect, iar pastorii nu doresc sa vorbeasca despre acest subiect. Exista o diviziune intre cele doua parti cu privire la tema persecutiei. Daca s-ar vorbi despre acest subiect, s-ar face ceva in aceasta privinta. Tocmai de asta au nevoie crestinii din Orientul Mijlociu. Au nevoie de ajutor din afara. Nu se pot salva, au nevoie de ajutor din afara.

Oamenii ca aceasta femeie crestina au nevoie de ajutor. SIIL a navalit peste Irak, ea si familia ei au parasit satul lor, Kirkuk.

Refugiata crestina: Pana acum nici nu ne-am imaginat ca ni se poate intampla asa ceva. E ca un cosmar. Am avut o viata obisnuita, confortabila cand, deodata, totul s-a schimbat.

A fost schimbat de teroristi, al caror scop este mortal.

Refugiata crestina: Ei nu vor crestini in Irak. Ei vor sa ii ucida, sa ii alunge sau sa ii constranga sa devina musulmani.

Tom Doyle, care lucreaza cu Biserica persecutata de ani de zile spune ca Biserica trebuie sa isi deschida inima si ochii.

Tom Doyle: Avem nevoie de pastori care sa isi exprime parerea. Aceasta este familia voastra. Stiu cum este, deoarece am fost pastor timp de 20 de ani. Cateodata esti prea preocupat de problemele din biserica, insa suntem conectati cu lumea in totalitate. Si eu fac parte din familie. Poate se inchina putin mai altfel, poate arata altfel, vorbesc o alta limba, insa Il iubesc pe Isus din toata inima.

In mod ironic, comunitatea evreiasca umple vidul.

Johnnie Moore: Este absurd, dar istoria se repeta. Un mare aliat al crestinilor alungati si persecutati in Orientul Mijlociu, in prezent, este comunitatea evreiasca. Comunitatea evreiasca vede cum se repeta istoria. Centrul Simon Wiesenthal s-a specializat in studiul genocidului, care a spus pentru prima data ca este vorba de genocidul crestinilor.

David Barton: Rabinii evrei au spus ca apreciaza sustinerea Israelului, insa crestinii trebuie salvati, trebuie oprit acest genocid. Este uimitor faptul ca evreii care au trecut printr-o astfel de experienta, spun americanilor, crestinilor sa se trezeasca, ca trebuie sa-i salveze pe crestinii care trec prin holocaustul prin care au trecut si ei. Aceasta declaratie este impresionanta avand in vedere ca vine din partea evreilor care au trecut prin aceasta experienta si spun crestinilor sa se trezeasca, ca a venit randul lor.

Johnnie Moore: Trebuie sa-i ajutam pe acesti oameni asa cum speram ca cineva ne va ajuta pe noi. Trebuie sa ne rugam pentru ei asa cum speram ca cineva se va ruga pentru noi. Trebuie sa daruim acestor oameni asa cum speram ca cineva ne va da noua si trebuie sa ii aparam asa cum speram ca cineva ne va apara pe noi.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 645 - 27 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează