Tabara pentru refugiati Kharaz din nordul Irakului - persecutia crestinilor de catre SIIL

Watch the video

Tabara pentru refugiati Kharaz din nordul Irakului - persecutia crestinilor de catre SIIL

Un numar de crestini s-au adunat recent ca sa se roage si sa se pregateasca pentru reintoarcerea lor in orasele si satele care au fost eliberate. I se spune Festivalul Reintoarcerii, o intalnire de inchinare si de rugaciune a crestinilor irakieni. Ei au defilat, avand in mana afise cu satele lor, capturate candva de SIIL, pe care le-au incredintat in mana Domnului, spunand: Asteptati-ne, ne intoarcem.

Ideea initiala a acestui eveniment a fost de a reuni crestinii, ca sa se roage pentru tara lor, capturata de SIIL la un moment dat. “Credem ca aceasta tara trebuie curatita.”

Au fost prezenti reprezentanti din mai multe biserici irakiene. Vernon Brewer de la World Help a fost singurul vorbitor strain.

„Am adus un mesaj al sperantei pentru crestinii din Irak. Ei au fost persecutati, luati ca tinta de catre SIIL, au fost scosi afara din casele lor... E o situatie deznadajduita. Le-am spus ca Isus Hristos este speranta lumii.”

Speranta a fost mesajul central al acestei profesoare catolice si al studentilor sai: „Dorim sa aducem speranta, prin educatie, cu ajutorul Duhului Sfant si al lui Dumnezeu, pentru a ne da harul si taria de care avem nevoie.”

Brewer mai spune ca intreaga lume crestina trebuie sa-si cunoasca familia din Irak.

„Crestinii din Irak sunt optimisti, au credinta si putere. Ei au parte de o persecutie crunta, care s-a transformat in genocid. De aceea, trebuie sa-i sustinem. Ei sunt fratii si surorile noastre in Hristos si au nevoie ca noi sa ii sustinem in aceasta vreme.”

Majoritatea oamenilor prezenti la eveniment au fugit de SIIL in urma cu peste doi ani, din sate precum Bartella sau Qaraqosh. O mare nevoie de rugaciune in acest moment este sa se poata reintoarce acasa in siguranta.

M-am rugat pentru pace in general, si pentru satul meu, ca sa ne putem intoarce acolo.

Desi multe orase au fost eliberate, pentru acesti crestini e inca prea periculos sa se reintoarca acasa. Multi dintre ei au parasit deja Irakul, dar Barbary spune ca unii dintre ei nu vor mai parasi niciodata frontul.

Credem ca trebuie sa fie si martori pentru Isus. El a zis ca nu va ramane fara marturie. Daca toti crestinii vor pleca, cine va vorbi despre Isus?

Barbary mai crede ca Domnul va rascumpara situatia lor.

Asta imi aminteste de Isaia, care spune ca va pune frumusete in loc de cenusa. Cenusa semanata, bisericile, casele arse, dar si cenusa din inima noastra, Domnul promite sa le preschimbe in frumusete.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 158 - 17 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează