O biserica a imigrantilor

Watch the video

O biserica a imigrantilor

Biserica luterana Zion nu este o biserica obisnuita. In fiecare duminica, organizeaza servicii in patru limbi, iar participantii vorbesc peste 15 dialecte. Inspiratia care a transformat aceasta lucrare de slujire de 150 de ani intr-un camp de misiune non-stop, a pornit de la o intrebare simpla. „Daca biserica noastra s-ar inchide, am lipsi cuiva?”

John Kline: Nu au existat consecinte. Va puteti imagina cum e sa fiti pastorul unei biserici care nu are motive sa existe?

In 2010, ei s-au rugat pentru viitorul bisericii. Raspunsul lui Dumnezeu a dezvaluit un plan neasteptat.

John Kline: Din Luca 14 aflam ca El a vrut un loc unde oamenii pot fi binecuvantati fara sa fie si ei, la randul lor, o binecuvantare pentru noi.

Astfel au dus mancare intr-un complex de apartamente din apropiere unde sunt cazati refugiati din intreaga lume. Ei au intrebat fiecare persoana cum pot sa o binecuvanteze.

Grace Kline: Nu am planificat nimic. Am mers pe strada si am avut incredere in Dumnezeu. Biserica Zion a vizitat saptamanal complexul si a dus copiii refugiatilor la biserica pentru a-i ajuta cu temele. S-a raspandit stirea despre lucrarea lor si au ajuns in atentia unor refugiati crestini din Birmania. Ei se inchinau intr-un apartament mic si au avut nevoie de un spatiu mai mare.

Lucy Hnemi: Am vorbit cu pastorul John si mi-a spus ca pot sa fac ce vreau, fiindca este casa lui Dumnezeu. A zis ca nu este biserica sa, ci casa lui Dumnezeu.

Biserica Zion i-a primit si le-a alocat o perioada de timp pentru serviciul divin. Biserica a mai facut un pas. A trimis pe cineva in Burma sa aduca un pastor partener care a vorbit in dialectul lor.

Lucy Hnemi: Primul serviciu a fost foarte emotionant.

Sanga: Ne putem inchina in mod liber, in limba noastra. Este minunat.

Acum lucrarea de slujire ofera servicii in limba araba si in swahilisi diverse programe pentru tineret, pentru peste 300 de studenti.

John Kline: Este un loc unde daca ti-e sete, primesti de baut, daca ti-e foame, vei fi hranit. Daca nu ai unde sa locuiesti, vei gasi unul, daca nu ai o familie, te vei alatura familiei noastre.

Aceste comunitati nu numai ca folosesc biserica, ci si devin o parte de nepretuit a acesteia.

Boaz Nkingi: Cand am venit aici, nu am stiut limba si nu am putut sa ne spunem povestea. Nu am cunoscut pe nimeni care sa ne ajute. Acum avem aceasta comunitate, acesti oameni care ne inconjoara.

Cand au ajuns refugiatii, indiferent de religie sau limba, biserica i-au ajutat sa invete, sa se reaseze, si sa-si faca prieteni in noua lor tara. In fiecare zi, oamenii aduc donatii care umplu holul principal al bisericii. Refugiatii comunitatii pot veni aici sa ia orice au nevoie.

Grace Kline: Cand ajung refugiatii, exista o perioada limitata de timp cand nevoile lor sunt cele mai mari, cand poti investi in vietile lor si sa le spui ca Isus ii iubeste. Ca si in cazul sirienilor. Le-am spus ca ei conteaza si ca imi pasa de viata lor vesnica.

Acest mod de slujire nu este mereu usor. Multi noi membri ai bisericii au pierdut rude in razboi. Altii vin din diverse parti ale razboaielor civile.

Grace Kline: Cea mai mare provocare este sa slujesti non-stop. Oamenii nu vor sa sufere. Cand intri sa faci parte din viata acestor oameni, simti suferinta lor si a natiunii din care provin. Sloganul bisericii este: „Noi suntem inchinarea natiunilor.” Oamenii spun ca atunci cand vin aici, vad cum poate fi in paradis.

Boaz Nkingi: Oamenii vorbesc limba cu diferite accente, putem canta sau folosi instrumente diferite, insa Dumnezeu este Unul.

Nu este mereu usor sa conduci asa o biserica. Dar duminica, cand toate natiunile se intrunesc sa se inchine lui Dumnezeu, rezultatul este minunat.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 653 - 22 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/6537-o-biserica-a-imigrantilor#ixzz4WaLiCrSs 
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează