Povestea reusitei unui copil sirian refugiat in Liban, ajutat de crestini

Watch the video

Povestea reusitei unui copil sirian refugiat in Liban, ajutat de crestini

Noradin e un baiat sirian care locuieste cu familia sa intr-o tabara de refugiati din Liban. Pe langa greutatile traiului dintr-o tabara de refugiati, Noradin sufera de o afectiune care ii ingreuneaza vorbirea si abilitatea de a-si face prieteni. Iata cum l-au ajutat crestinii.

Noradin se plimba singur in tabara de refugiati in care locuieste familia sa. Ceilalti copii nu vor sa se joace cu el, fiindca s-a nascut cu o deformatie a limbii si are probleme la vorbire.

Mama lui Noradin: Venea acasa plangand fiindca ceilalti copii radeau de el. Chiar si adultii il necajeau. A inceput sa urasca toata lumea, iar asta ma facea si pe mine sa plang.

Mama lui Noradin ne-a spus ca, dupa ce familia lor a scapat de razboiul civil din Siria, a ajuns in Valea Bekaa din Liban cu mainile goale - Guvernul libanez nu ne permite sa ne mutam, asa ca nu putem gasi slujbe bine platite. Totusi, trebuie sa platim chirie. N-am trait niciodata asa si nu putea strange destui bani ca sa il ajutam pe Noradin.

Organizatia Heart for Lebanon, sustinuta de CBN, a ajuns in tabara si a vizitat familia lui Noradin. Cand am aflat despre problema lui cu limba, am platit operatia de care avea nevoie.

Am fost atat de incantat! Dupa operatie, am putut vorbi normal. Ceilalti copii au remarcat indata, ceea ce m-a facut fericit.

Noradin merge la scoala, la centrul organizatiei Heart for Lebanon, unde invata foarte bine matematica, araba si engleza - Imi place sa vin la scoala fiindca invat multe lucruri si profesorii se ingrijesc de noi. De asemenea, ma pot juca cu toti prietenii mei.

Cand am auzit ca Noradin vorbeste mai bine dupa operatie, I-am multumit lui Dumnezeu. E atat de fericit acum! E nemaipomenit sa-l vad mergand la aceasta scoala minunata! Copii mei au lipsit mult de la scoala din cauza razboiului, insa acum pot invata din nou si se descurca de minune.

Copii de la centrul organizatiei vizioneaza Cartea Cartilor in araba - Imi place asa mult sa aud povestiri noi din Biblie incat ma duc acasa, le vorbesc familiei mele despre ele si le spun cat de mult ne iubeste Isus. Ii multumesc lui Dumnezeu ca ne poarta de grija si ca L-a trimis pe Fiul Sau ca sa imi stearga pacatele.

CBN si Heart for Lebanon daruiesc alimente familiei lui si altor mii de refugiati, in fiecare luna - Nu-mi pot imagina ce ne-am face fara Heart for Lebanon si CBN. Ii iubesc din inima si ma bucur sa stiu ca exista oameni carora le pasa de noi. Multumesc din suflet ca ne-ati ajutat! Va iubesc!

E emotionant sa vedem cum ajuta crestinii. Amintiti-va ca, indiferent cat de rea e situatia din lume, Dumnezeu vegheaza asupra Israelului si asupra noastra, iar El nu dormiteaza.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 155 - 26 noiembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează