Eliberarea orasului Mosul din Irak de sub dominatia SIIL

Watch the video

Eliberarea orasului Mosul din Irak de sub dominatia SIIL

Deja mii de refugiati au incercat sa fuga de violenta organizatiei SIIL din Irak. Numarul lor poate creste in mod semnificativ. In spatele meu se afla una dintre taberele de refugiati din nordul Irakului. In aceasta tabara locuiesc 20.000 de oameni si inca 30.000 in apropiere. Conform expertilor, caderea orasului Mosul poate genera cea mai mare criza din ultimele decenii.

Matthew Nowery: Poate deveni o catastrofa mondiala.

Matthew conduce lucrarea “Samaritan’s Purse” in Irak. El spune ca oamenii care pleaca in prezent din Mosul difera de refugiatii care au fugit de SIIL in vara anului 2014.

Matthew Nowery: Deportatii din Mosul au trait inca doi ani sub ocupatia SIIL. Ei au fost martorii terorismului cel mai crunt care a existat vreodata in lume. Au fost influentati de SIIL.

El spune ca astfel, acest efort umanitar devine mult mai periculos.

Matthew Nowery: Avand in vedere ca un milion de oameni pot fi dislocati in desert, aici, in Irak, este logic ca vor exista celule SIIL intre acele grupuri de oameni. Astfel, ne vom confrunta cu noi provocari.

In ciuda pericolului, el considera ca aceasta situatie este o oportunitate pentru Biserica, dar mai ales pentru tineri.

Matthew Nowery: Acesti tineri au urmarit comportamentul membrilor SIIL si isi amintesc de tot ce au invatat de la ei. Urmeaza sa fie mutati in regiune si ii vor observa pe cei care ii vor primi si ii vor sluji. Organizatia noastra ii primeste. Noi credem ca Isus ne-a poruncit sa le dam cate un pahar de apa rece dusmanilor nostri si sa ii slujim. Noi vrem sa fim prezenti. Dorim sa fim mainile si picioarele lui Isus Hristos cand acesti copii, adulti sau aceste posibile celule de SIIL au nevoie de noi.

El spune ca este mare nevoie de rugaciune.

Matthew Nowery: Situatia este complexa. Ii cer Bisericii din America, din Occident sa se roage. Nu avem toate raspunsurile. Nu stim cum sa pastram siguranta. Este o chemare periculoasa. Va rog sa va rugati pentru oamenii care vor fi mutati, ca Dumnezeu sa le inmoaie inima pentru a fi receptivi la mesajul primit de la urmasii lui Isus, aici in desertul din Irak.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 646 - 4 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează