Crestini care dau o mana de ajutor celor prinsi in schimbul de focuri din razboiul cu SIIL

Watch the video

Crestini care dau o mana de ajutor celor prinsi in schimbul de focuri din razboiul cu SIIL

In spatele meu se pot vedea cateva corturi din tabara de refugiati Khazar, dovada a crizei umanitare imense din nordul Irakului. Am intalnit cateva lucrari crestine care sunt aici pentru a ajuta, fie pe front, fie in taberele de refugiati. Ne-am alaturat lui Vernon Brewer, fondatorul organizatiei World Help in tabara de refugiati Khazar.

Vernon, iata-ne aici, in mijlocul taberei Khazar, unde sunt acum 50 000 de refugiati. Ai mai luat parte la asemenea situatii umanitare. Ce ai pe inima acum ?

Sunt coplesit. E plin de oameni aici. Ei nu pot sa lucreze, nu au slujbe, nu au mancare, imbracaminte, conditii sanitare... Un baietel imi spunea ca nu au apa curata. E o mare de oameni aici.

Cel mai mare lucru pe care l-am putea face noi, prin prezenta, prin ajutorul si asistenta noastra, e sa le daruim acestor oameni speranta ca sa stie ca nu sunt uitati, sa stie ca ne pasa. Noi suntem membrele lui Isus aici, in Orientul Mijlociu. Avem marea ocazie, ca ucenici ai lui Hristos, sa-I urmam exemplul si sa-i iubim pe acesti oameni aflati in nevoie. Ne rugam totdeauna in numele lui Isus.

Ne-am plimbat impreuna cu Dave Eubank printre refugiatii care tocmai au scapat de SIIL.

Impresia mea e ca singurul raspuns pentru noi este Evanghelia lui Isus. Acesta e singurul lucru care ma ajuta. Noaptea trecuta ma gandeam la anumite lucruri, nu gaseam o solutie, ma ingrijoram, dar I-am spus Domnului: Doamne, vreau doar sa Te laud, fiindca Tu esti mai mare si numai Tu poti face ceva.

Si noi avem nevoie de ajutor. Tocmai te-ai rugat pentru mine sa am rabdare si dragoste. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care ni le dau oamenii ca sa-i ajutam pe altii. Ii multumesc Domnului pentru CBN si pentru toti cei care va urmaresc si care au credinta ca, indiferent cum arata situatia, Dumnezeu e mai mare.

Fiul Sau, Isus, e raspunsul la toate problemele. Le-am spus acelor oameni sa se roage si sa-I ceara ajutorul. Ne-am pus intrebarea: Doamne, cum am putea sa-l iubim pe aproapele nostru?

Toti vecinii nostri sunt luptatori Peshmerga. Asadar, noi ii iubim sustinandu-i in mijlocul conflictului si ajutandu-i sa traiasca.

Am infiintat centre medicale, clinici, puncte de colectare a victimelor, pentru a le putea sluji in razboiul impotriva SIIL. Acum incepem sa slujim oamenilor care au fost stramutati altundeva. Facem apel la personalul medical din comunitatea internationala sa vina pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Va putem da de lucru imediat ce ajungeti si puteti avea un impact major aici, fiindca Domnul iubeste acest loc.

E important pentru crestini sa fie aici fiindca e usor sa fii lumina intr-un asemenea intuneric. Cu tot ce face SIIL si cu ceea ce promoveaza, suntem foarte putini credinciosi nascuti din nou care sa fim o lumina, sa aratam dragostea lui Dumnezeu si sa facem lucruri practice ca sa-i ajutam pe oameni in nevoie. Cu siguranta, Dumnezeu va primi slava din acest loc.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 158 - 17 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează