Cum sa sustinem lucrarile crestine care lucreaza pe frontul din nordul Irakului?

Watch the video

Cum sa sustinem lucrarile crestine care lucreaza pe frontul din nordul Irakului?

Rugaciunea functioneaza, nu e un simplu cliseu. Rugati-va fierbinte. Dupa ce priviti acest program, poate va intrebati ce puteti face si cum va puteti ruga. Iata cateva idei din partea organizatiilor de pe teren despre felul in care puteti mijloci pentru situatia din nordul Irakului si din Orientul Mijlociu.

Trebuie sa intelegem ca rugaciunea chiar functioneaza, nu e doar un cliseu. Rugati-va, asadar, fierbinte. Victor Marx crede ca rugaciunea face diferenta.

„Acest vehicul e unul din vehiculele noastre blindate si asupra lui s-a tras cu proiectile antitanc, de la 30 de metri. In timp ce se tragea, vehiculul n-a fost lovit de niciun proiectil, si asta numai datorita puterii rugaciunii.”

Crestinii de acasa trebuie sa se roage. Cum vor crestinii care slujesc aici sa fie sustinuti in rugaciune?

Dave Eubank conduce o echipa aflata pe linia intai, oferind ajutor medical si umanitar.

„Rugati-va ca SIIL sa fie infrant rapid si ca toti oamenii de aici sa devina liberi. Oamenii din Kurdistan ar trebui sa aiba patria lor. In plus, siiti, sunitii si crestinii trebuie sa invete sa convietuiasca. De fapt, aici avem nevoie de puterea lui Dumnezeu. Nu e o problema in a invata, ci e o problema a inimii. Acestea sunt punctele principale in care avem nevoie de rugaciune.”

CBN a fost alaturi de sora Diana in orasul crestin Qaraqosh, care a fost devastat de SIIL. Ea solicita rugaciune pentru cei in suferinta din nordul Irakului.

Ma rog ca oamenii sa aiba compasiune pentru fratii si surorile lor care sufera aici si sa-i ajute, sa se roage ca Dumnezeu sa trimita oameni care sa ne sustina, ca sa putem reface toate acestea. Vom avea nevoie de ajutor. Ii rugam sa ne poarte in rugaciunile zilnice, ca Dumnezeu sa ne daruiasca taria de a continua in credinta. In aceasta batalie, nu e vorba doar despre soldati si luptatori. E vorba de mame cu bebelulsi si copii, de soti care au fost ucisi, de oameni care nu mai au slujba sau care sunt intr-un loc al rusinii si al vinovatiei.

Dalton Thomas conduce o lucrare ce sustine armata kurda prin ajutor medical.

„Pentru Kurdistan, ma rog mereu aceleasi lucruri: Doamne, da liderilor multa intelepciune geo-politica, ca sa nu puna gaz pe foc, ci apa. Conform cu Coloseni 4, Doamne, ma rog ca Evanghelia sa fie propovaduita asa cum ar trebui in acest loc. Apoi, ma rog ca Domnul sa limiteze avansul celor rai si sa deschida o usa pentru bine, pentru raspandirea Evangheliei. Acest loc are nevoie de vesti bune. De prea multa vreme a fost ravasit de vesti rele.”

Thomas si altii cred ca rugaciunea crestinilor la nivel mondial va face o diferenta pe front.

„Sper ca veti putea sa va rugati pentru aceasta situatie si pentru milioanele de oameni afectati de aceasta criza, printre care sunt si Abdull si Mahmoud, veniti din Mosul.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 158 - 17 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează