Alegerile prezidentiale din Nicaragua - crestinii cer rugaciune pentru tara lor

Watch the video

Alegerile prezidentiale din Nicaragua - crestinii cer rugaciune pentru tara lor

Nu este surprinzator faptul ca Daniel Ortega a fost reales pentru al treilea mandat consecutiv in functia de presedinte al Nicaraguei. Majoritatea oamenilor s-au resemnat si il lasa sa guverneze tara asa cum ii convine. La sfarsitul mandatului sau, acest socialist va avea un total de 15 ani consecutivi de putere. Inainte, a guvernat Nicaragua timp de alti 10 ani in anii 80, cand a fost liderul revolutiei Sandinista. In acea vreme, Nicaragua a fost implicata intr-un razboi civil purtat cu rebelii „contras”, antrenati de SUA. In prezent, generatia tanara a uitat sau nu a trait ororile acelui razboi. Multi sunt multumitori lui Ortega pentru cresterea economica a tarii in ultimul deceniu.

Si Biserica evanghelica din Nicaragua s-a extins in mod semnificativ. Daca la inceput era o tara catolica, acum, liderii crestini ai natiunii afirma ca jumatate din populatie este evanghelica.

Mauricio Fonseca: Biserica s-a extins mai mult decat in alti ani. Am atins aproape 60% din populatia de 6 milioane. Suntem o putere care nu poate fi ignorata.

Saturnino Cerrato: Nu mai suntem o Biserica mica, nesemnificativa, ascunsa de societate. Acum contam in societate.

Si au influenta asupra guvernului. Chiar si prima doamna face referiri la Dumnezeu in discursurile ei. Este purtatoarea oficiala de cuvant a natiunii. In prezent este vice-presedinte. Insa faptele sunt mai graitoare decat cuvintele. Ingrijorati de puterea pe care o reprezinta populatia evanghelica, autoritatile restrictioneaza activitatile lor.

Aceasta este „The Bible Plaza”, plasata in centrul orasului Managua, locul unde Biserica evanghelica a vrut sa se roage la Domnul pentru alegerile prezidentiale, insa guvernul nicaraguan a interzis intalnirile de rugaciune in acest loc. Conform presedintelui Aliantei Evanghelice din Nicaragua, Mauricio Fonseca, crestinii au vrut sa se intruneasca in piata si sa se roage pentru alegeri in mod pasnic. Insa guvernul nu a vrut ca intrunirea sa se transforme intr-un miting politic, sustinandu-l pe candidatul opozitiei, pastorul evanghelic Saturnino Cerrato.

Mauricio Fonseca: Ei au crezut ca il vom invita pe pastor in piata si evenimentul va lua o intorsatura politica. Insa nu asta a fost intentia noastra.

Cu saptamani inainte, guvernul a restrictionat accesul misionarilor straini in tara. Lideri evanghelici ca pastorul si membrul congresului Guillermo Osorno a sustinut aceasta actiune.

Guillermo Osorno: Nicaragua este cea mai sigura tara din America Centrala si a doua cea mai sigura tara din America Latina. Guvernul vrea sa mentina acea siguranta in aceasta tara.

Fostul conducator al Assemblies of God, Saturnino Cerrato a candidat la alegeri ca reprezentantul opozitiei. El a declarat ca va denunta orice activitate ilegala din guvernul lui Ortega.

Saturnino Cerrato: Nu ma tem, nu m-am temut si nici nu ma voi teme.

Liderii crestini din Nicaragua cer crestinilor din intreaga lume sa se roage pentru natiunea lor.

Guillermo Osorno: Trebuie sa fim uniti, sa ne sprijinim unii pe altii si sa fim puternici in Hristos pentru ca asa vom aduce Imparatia lui Dumnezeu pe pamant. Sa nu-i criticam pe fratii nostri in Hristos.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 646 - 4 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează