Mike Huckabee - cum vor fi relatiile dintre viitoarea administratie Trump si statul Israel

Watch the video

Mike Huckabee - cum vor fi relatiile dintre viitoarea administratie Trump si statul Israel

"A fost de-a dreptul jenant ca SUA s-au abtinut la Rezolutia ONU 2334 privind Israelul si teritoriile ocupate. Cred ca a fost aproape de neiertat ca nu au fost de partea Israelului in ceva ce a fost un act de ura antisemitica din partea ONU. Faptul ca John Kerry a prezentat Israelul ca tap ispasitor a fost impotriva oricarui principiu al Americii."

Ce consecinte credeti ca va suferi Israelul si Ierusalimul ?

Cred ca rezolutia va fi inversata. Eu ma astept ca Donald Trump si administratia sa sa spuna clar ca, daca se vor continua aceste actiuni impotriva aliatului nostru, asemenea dovezi de ura antisemita, SUA vor iesi din ONU. Noi sustinem aproape 25% din intreaga organizatie.

Credeti ca administratia Obama va merge din nou la ONU inainte de 20 ianuarie ?

Cred ca toti suntem ingrijorati ca aceasta administratie sa nu se asemene cu un chirias care, inainte sa paraseasca apartamentul, sparge ferestrele, scoate instalatiile si gaureste tavanul, doar ca sa lase o dezordine cat mai mare pentru noul locatar. Asta e nesimtire. De asemenea, e ceva sub nivelul demnitatii postului de presedinte. De-a lungul istoriei, presedintii au incearca sa nu faca schimbari politice majore si de lunga durata care sa impovareze viitoarele administratii.

Cum credeti ca va fi relatia dintre administratia Trump si Israel ?

Cred ca va fi un nou nivel de transparenta, ca ambele parti vor discuta onest despre probleme si ca vor cauta implinirea atat a intereselor propriilor tari, cat si ale aliatilor lor.

Ce parere aveti despre propunerea administratiei Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim ?

Legea tarii noastre spune, inca din 1995, ca ambasada va fi la Ierusalim, Toti presedintii au amanat aceasta decizie, de teama ca n-ar fi primita cu caldura. De ce actionam intotdeauna potrivit presiunii din partea celor care comit acte teroriste ? De ce sa nu actionam potrivit cu ceea ce e drept si corect ?

Intrezariti o schimbare in felul cum se vor relationa la Cisiordania, cunoscuta si ca Iudeea si Samaria ?

Cred ca administratia Trump o va numi Iudeea si Samaria si va inceta sa-i spuna Cisiordania. Nu cred ca vom mai auzi termenul sub ocupatie. Israelul a mai fost sub ocupatie, insa de catre babilonieni, asirieni, romani, turci, britanici... A fost ocupat de o multime de popoare, dar apartine evreilor, iar faptul ca ei locuiesc aici e ceva firesc. De aproape 4 000 de ani, aceasta a fost patria lor din punct de vedere istoric, biblic si politic. E un nonsens ca noi sa sustinem ca altcineva are o pretentie asupra Ierusalimului.

Mai doriti sa adaugati ceva, dle guvernator ?

Sunt foarte optimist cu privire la urmatorii ani. Cred ca relatia dintre SUA si Israel va fi imbunatatita semnificativ, fiind bazata pe incredere si interese comune in combaterea terorismului si a raului, in lupta pentru lucruri importante pentru societate.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 162 - 21 ianuarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/6547-mike-huckabee-cum-vor-fi-relatiile-dintre-viitoarea-administratie-trump-si-statul-israel#ixzz4WaNsFMan 
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează