O lucrare crestina vine in ajutorul unei familii siriene refugiate aflate in criza

Watch the video

O lucrare crestina vine in ajutorul unei familii siriene refugiate aflate in criza

Razboiul civil sirian a devastat milioane de familii. Multe din ele au cautat refugiu in tarile vecine, precum Libanul. Iata o relatare a felului in care o organizatie crestina a adus speranta si ajutor uneia dintre aceste familii.

Familia lui Homer a fost fortata sa fuga de razboiul din Siria cand o bomba le-a distrus locuinta.

A fost foarte dificil aici, iar sotul meu lucreaza din greu. El nu poate sa obtina o slujba mai buna fiindca guvernul nu permite refugiatilor sa lucreze legal. Totusi, avem nevoie de bani pentru a ne putea hrani.

Homer si sotul ei m-au invitat in cortul lor improvizat si mi-au povestit despre viata lor dinainte de razboi.

Aveam o casa frumoasa in Siria, imi lucram propriul pamant, si aveam multe capre. Acum, lucrez pe pamantul unui mosier si castig doar atat cat sa-mi pot plati chiria.

Cand Orphan’s Promise si Heart for Lebanon au aflat de situatia acestei familii, i-au invitat mai intai la centrul de distributie a alimentelor.

Fiecare din aceste pachete contine destul orez, conserve cu carne, fasole si bunuri casnice ca sa ajunga o luna intreaga unei familii de pana la opt membri. Acum, copiii lui Homer merg la Hope Center, sustinut de asemenea de Orphan’s Promise.

Aici, impreuna cu alti copii refugiati sirieni, ei invata limba engleza, araba si matematica.

Imi place foarte mult sa merg la scoala! Profesorii sunt foarte de treaba si chiar se ocupa de noi. Cand am venit in Liban, nu puteam merge la scoala si ne lipsea mult. Acum, mergem la Hope Center si e foarte bine!

Sunt foarte fericita sa-i vad ca primesc o educatie aleasa. Dupa scoala vin acasa si eu le pregatesc o mancare cu ceea ce am primit. Le vad zambetul si fericirea de pe chip, iar asta inseamna totul pentru mine.

La Hope Center, le vorbim copiilor deschis despre Isus si le aratam Cartea Cartilor in limba araba.

Imi place Cartea Cartilor si povestirile despre Isus. Stiu ca, daca ne rugam lui Isus, El ne ia povara. M-am rugat pentru bunica mea, care era la spital, foarte bolnava, si acum ea e complet vindecata.

Orphan’s Promise si Heart for Lebanon au instalat un sistem de apa pentru familia lui Homer, asa incat sa aiba asigurata apa potabila.

Suntem foarte recunoscatori ca ne sustineti cu alimente si apa. Sunt entuziasmat de ceea ce invata copiii mei la scoala. Doresc sa multumesc din inima crestinilor pentru rugaciunile lor si ca s-au ingrijit de nevoile noastre. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va pazeasca familiile! Vreau sa spun tuturor oamenilor care ne ajuta ca ii iubesc. Heart for Lebanon si Orphan’s Promise, va iubesc din inima!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 167 - 25 februarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Știri despre Israel

More Articles

Știri din Asia

More Articles

Știri din Africa

Știri despre România

More Articles

Știri despre Biserica persecutată

More Articles

Știri din Orientul Mijlociu

More Articles

Știri din Europa

More Articles

Știri din SUA

More Articles

Știri despre protecția copilului

More Articles

Steven Bennett (Trad. Agnus Dei) – Pe data de 8 Decembrie 2016, patru copii preţioşi şi nevinovaţi, vârstele(10,9,5 & 3 ANI) au fost luati cu...
(4268)

Citește mai mult: PATRU COPII...

Știri despre Misiune

More Articles

Știri despre război

More Articles

Știri despre diverse evenimente

More Articles