Indonezia: Guvernatorul crestin al Jakartei sub acuzare

Watch the video

Indonezia: Guvernatorul crestin al Jakartei sub acuzare

Guvernatorul orasului Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, mai bine cunoscut sub numele de Ahok, a facut cu mana catre spectatori, dupa care reporterii au fost constransi sa paraseasca sala de judecata. Ahok a fost acuzat de blasfemie, deoarece intr-un discurs in cadrul campaniei electorale ar fi spus ca votantii sunt indusi in eroare de catre oponentii sai, conform carora Coranul nu permite musulmanilor sa fie condusi de un nemusulman. Ahok a devenit guvernator dupa ce predecesorul sau Joko Widodo a fost ales presedintele Indoneziei in 2014.

O singura data a mai fost ales un crestin cu descendenta chineza in pozitia de guvernator in cea mai mare tara musulmana din lume. Extremistii musulmani considera ca pozitia lui Ahok ca guvernator este inacceptabila. Cunoscut pentru guvernarea sa curata si eficienta Ahok a castigat pe merit pozitia de guvernator. Pentru ca se afla sub acuzare, postul sau de guvernator poate fi in pericol. Conform unui analist politic, acuzatia este motivata din punct de vedere politic.

Analist politic: Conform sondajelor, Ahok este cel mai probabil sa castige alegerile. Adversarii sai nu reusesc sa il invinga. Ahok este chinez. Ahok este crestin. Ei incearca sa impiedice realegerea lui Ahok la urmatoarele alegeri. Cred ca este foarte nociv pentru democratie si pentru intreaga comunitate.

In spatele meu se afla se afla musulmanii extremisti care protesteaza impotriva lui Ahok. Ei cer arestarea si incarcerarea guvernatorului. Sunt prezenti sute de politisti pentru a mentine pacea si ordinea in cazul in care ar avea loc o ciocnire intre ei si suporterii lui Ahok care cer un verdict corect pentru guvernator. Sora lui Ahok, Fifi Lety Indran conduce echipa lui de avocati. Ea spune ca niciun martor care a depus marturie impotriva fratelui ei, nu a auzit ce a spus Ahok in discursul sau din cadrul campaniei electorale.

Fifi Lety Indra: Cu totii spun ca nu l-au auzit in direct. Ei nu l-au vazut in direct. Ei nu au fost de fata.

Fifi spune ca afirmatia lui Ahok a fost distorsionata.

Fifi Lety Indra: El a spus: „Nu ma alegeti pe mine daca credeti in religia voastra. Nu alegeti un lider nemusulman. Nu ma alegeti pe mine. Este in regula.”

Ea spune ca fratele ei se tine bine in ciuda procesului.

Fifi Lety Indra: El a inteles ca poate fi persecutat din cauza credintei sale. Mai crede ca Dumnezeu va folosi acest caz pentru ca oamenii sa inteleaga si mai bine ca Dumnezeu este suveran.

Procesul lui Ahok in care este acuzat de blasfemie va continua dupa alegerile de guvernator al orasului Jakarta, care vor avea loc luna urmatoare.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 654 - 29 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Știri despre Israel

More Articles

Știri din Asia

More Articles

Știri din Africa

Știri despre România

More Articles

Știri despre Biserica persecutată

More Articles

Știri din Orientul Mijlociu

More Articles

Știri din Europa

More Articles

Știri din SUA

More Articles

Știri despre protecția copilului

More Articles

Steven Bennett (Trad. Agnus Dei) – Pe data de 8 Decembrie 2016, patru copii preţioşi şi nevinovaţi, vârstele(10,9,5 & 3 ANI) au fost luati cu...
(4268)

Citește mai mult: PATRU COPII...

Știri despre Misiune

More Articles

Știri despre război

More Articles

Știri despre diverse evenimente

More Articles